Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Rólam

Bartók Vince vagyok 25 éves, előadóművész és basszusgitár tanár. Kapcsolatom a zenével 6 éves koromra vezethető vissza, igaz, akkor még a zongorához, amit később a basszusgitárra cseréltem.

Zenei tanulmányaimat az Ózdi Erkel Ferenc Alapfokú Művészeti Iskolában kezdtem zongora szakon, melyet az alapfokú bizonyítvány megszerzéséig végeztem, 12 éves koromig.

Ezt követően megismerkedtem a basszusgitárral, majd felvételiztem a miskolci Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskola jazz tanszakára, jazz-basszusgitár szakra. A sikeres felvételit követően Kiss-Rásztóczki Zoltán kezei alatt fejlődhettem. Itt ismerkedtem meg a jazz, funky, blues, latin zene világával, mely annyira magával ragadott, hogy a szakközépiskolai éveim alatt, átfelvételiztem a budapesti Egressy Béni Zeneművészeti Szakközépiskolába, szintén jazz-basszusgitár szakra, ahol Barcza-Horváth József irányította fejlődésem. 

A középiskolai éveim után első próbálkozásra felvételt nyertem a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemre. A 3 éves BA képzés alatt Lattmann Béla útmutatásával megszereztem a jazz basszusgitár előadóművész diplomámat, jeles minősítéssel. Ezt követően felvételt nyertem a Zeneakadémia MA képzésére, ahol szintén Lattmann Béla volt a tanárom. A mesterképzést kitüntetéses minősítéssel fejeztem be, így megkaptam második diplomámat, mellyel okleveles jazz-basszusgitár tanári végzettséget szereztem. 

A hosszú évek alatt különórákra is jártam Magyarország legnevesebb basszusgitárosaihoz: Megyaszay István, Mits Gergő, Derényi Dezső.

Jelenleg magántanárként és koncertező-, és stúdió zenészként tevékenykedem.